Tonfiskcarpaccio

1 röst
1h
4

Gott, men se till att du gillar rå tonfisk. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck: Mycket kallt vin, Frascati Fontanarossa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 200 g färsk röd tonfisk
  • 1 dl kallpressad ”virgin” olivolja
  • 2 lime, 1 citron
  • 1 zucchini, ca 150 g
  • Medelhavskrydda ”Vegeta”, eller grillfiskkrydda
  • 50 g rivet hårt vitt bröd (eller ströbröd av vitt bröd
  • finhackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 finskuren vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Steg 1: Blanda det rivna brödet med finnhackad persilja, citronsaft och delvis saft av 1/2 lime. Tillsammans med 2 matskedar olivolja lite havsalt och Vegeta (grillfiskkrydda) mixa snabbt alltsammans i ca 30 sek. Den färska röda tunnfisken skall skäras i mycket tunna skivor. Helst skall man frysa tunnfisken i ca 30 min eller 1 timme så att det går lättare att skära i tunna skivor. 2 st tunna skivor per portion är lagom. Badda skivorna i det mixade ströbrödet och låt dem vila i kylskåpet i en timme före serveringen.
  2. Steg 2: Skär zucchinin i 2 mm tunna skivor för garneringen. Grilla skivorna på båda sidor i en räfflad stekpanna utan fett. Lägg det ribbfärgade skivorna i en lång plattallrik krydda dem med olivolja pressad eller tunnskuren vitlök finnskuren färsk basilika, kryddsalt eller lite Vegeta samt lite citronsaft.
  3. Steg 3: Servera tunnfiskskivorna i mitten av tallriken gärna med tunna citronskivor under. Lägg den marinerade zucchini skivorna (4-5 st) i spiral och mellan dem tunna skivor av lime eller andra citrusfrukter så att tallriken blir färgstark och aptitlig. Toppa alltsammans med men tunna stripes av olivolja.
1 oktober 2009

Laddar fler recept