Melone al Marsala

Melone al Marsala
Foto: TV4

Melone al Marsala

Av: Franco Pincinis

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

2h

Melon är gott och nyttigt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 cantaloupemeloner
  • 1 galiamelon
  • 50 g strösocker
  • 4 dl marsalavin, Vin Florio

Gör så här

  1. Steg 1: Gör 4 st halvor av Cantalopemeloner. Gör 2 halvor av Galia melonen. Med kuljärn, gröp ur innehållet av båda melonerna. De lika stora runda dekorativa klot av gul och grön melon läggs i en större skål sockras med strösocker och ”dränks” med Marsala vin och vila i 1-2 timmar i kylskåpet.
  2. Steg 2: Serveringen sker i de urgröpta melonhalvorna.