Foul med stekt ägg och tahinisås

koket.se
Foul med stekt ägg och tahinisås
Foto: TV4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Foul med stekt ägg och tahinisås

17 ingredienser

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 2 förp färdigkokta foulbönor (à 400 g)
  • 1 kruka persilja
  • 2 tomater
  • 4 ägg
  • pickles
  • citron, klyftor
  • olivolja, att steka i

Tahinisås

  • 4 msk tahinipasta
  • 4 msk vatten
  • citronsaft, några droppar
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Hacka 1 lök och vitlöksklyftorna, stek mjuka i olivolja.Tillsätt de torra kryddorna och vatten. Koka upp med bönor och låt puttra.
  2. Hacka tomat, lök och persilja till servering.
  3. Stek äggen som du önskar dem.
  4. Vispa ihop ingredienserna till tahinisåsen.
  5. Servera bönorna med tomat, persilja, rå lök och stekt ägg. Toppa med pickles och några citronklyftor.