Foul med stekt ägg och tahinisås
Foul med stekt ägg och tahinisås
Se Nidal Kersh laga receptet
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- ca 6 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk torkad koriander
- 2 förp färdigkokta foulbönor (à 400 g)
- 1 kruka persilja
- 2 tomater
- 4 ägg
- pickles
- citron, klyftor
- olivolja, att steka i
Tahinisås
- 4 msk tahinipasta
- 4 msk vatten
- citronsaft, några droppar
- 0,5 krm salt
Gör så här
- Hacka 1 lök och vitlöksklyftorna, stek mjuka i olivolja.Tillsätt de torra kryddorna och vatten. Koka upp med bönor och låt puttra.
- Hacka tomat, lök och persilja till servering.
- Stek äggen som du önskar dem.
- Vispa ihop ingredienserna till tahinisåsen.
- Servera bönorna med tomat, persilja, rå lök och stekt ägg. Toppa med pickles och några citronklyftor.