Försvenskad Eton mess med rabarber

koket.se
Försvenskad Eton mess med rabarber
Foto: TV4
johan hedberg
johan hedberg

Försvenskad Eton mess med rabarber

5 ingredienser

15 m

Somrig dessert med rabarbercurd, grädde, sockerkaka och maränger. Serveras med fördel i små glasburkar.

Receptet på rabarbercurd hittar du här

Se Johan Hedberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl rabarbercurd
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 bit sockerkaka (gärna från dagen innan)
  • rabarbersaft
  • maräng

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt. Den ska precis gå att forma till toppar. Tänk på att grädden stelnar lite även efter att du slutat vispa.
  2. Bryt sockerkakan i mindre bitar och ringla över lite saft. Den ska bli fuktig men inte för blöt.
  3. Bygg ihop efterrätten i små glasburkar så ser det extra trevligt ut.
  4. Varva maränger, grädde, sockerkaka och curd. Avsluta gärna med ett par droppar rabarbersaft eller en liten bit ugnsbakad rabarber.