Förrättssallad med bräckt lax

0 röster
4
Förrättssallad med bräckt lax
Foto: TV4

Sommarsallad med bräckt lax är en klassiker. Det här receptet blir en förrätt, men dubblerar du kan salladen serveras som huvudmål. Du kan också använda gravad lax.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g färsk skivad lax
  • 8 körsbärstomater
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 20 sallatsblad, gärna olika sorter
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 knippa rädisor
  • 0,33 slanggurka
  • Vinägrett:
  • 5 msk neutral olja
  • 1,5 msk vinäger
  • salt och malen vitpeppar
  • Till garnering:
  • 1 citron
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Skölj grönsakerna, slunga sallatsbladen torra. Strimla gurkan, skär tomaterna i halvor, skär champinjoner och rädisor i skivor och bryt blomkålen i små, små buketter.
  2. Vinägrett: Blanda ihop salt, peppar och vinäger, rör ner oljan.
  3. Blanda alla grönsaker och stänk över dressingen. Bräck laxskivorna hastigt i het panna och lägg den överst på salladen, garnera med dill och citron.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept