Wraps med grönsaker

Wraps med grönsaker
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Wraps med grönsaker

9 ingredienser

I dag finns det fullkornstortillas att köpa i affären och det är ett bra GI-alternativ. Använd fantasin och fyll tortillan med olika röror och grönsaker. Barnen gillar wraps och det är enkel och lätt att servera i glas.

Grönsaker med dipp är populärt i min familj och här har jag gjort wraps med deras favoritgrönsaker och klickat i en god dippsås. Jag använder färdiga dippsåser eftersom det går fort att blanda till men allra bäst är om man gör en egen kryddblandning.

Här hittar du Ulrikas Wraps med renkött och coleslaw.

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 förp tortillabröd (fullkornstortilla)
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0,5 förp salladsärtor
  • 0,5 förp solrosskott

Dippsås

  • 1 förp gräddfil [2,5 dl]
  • 1 förp dippmix (eller egen kryddblandning)

Gör så här

  1. Strimla grönsakerna.
  2. Blanda ihop dippsåsen.
  3. Fördela grönsakerna i tortillabröden och vik ihop.
  4. Linda folie eller smörgåspapper runt.
  5. Placera i glas och lägg på en klick dippsås.