Vegogryta med keso och gremolata

8 röster
25 min
4
Vegogryta med keso och gremolata
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En god och matig vegetarisk gryta på kikärtor och squash med fräsch kesoröra.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 gula paprikor
  • 1 squash
  • 40 g smör
  • 1 förp kikärtor
  • 1 förp hela tomater
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 250 g keso naturell
  • 1 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl hackad persilja

Till servering

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Riv av skalet på halva citronen och lägg det i en skål. Lägg i keson, pressa vitlöken och tillsätt den och vänd ner den hackade persiljan. Låt stå i kylen ett tag.
  2. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar tillsammans med squashen. Fräs alla grönsaker i smör en gryta.
  3. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt rinna av. Rör ner kikärtorna och tomaterna med sitt spad.
  4. Krydda med peppar, smula i buljongtärningen och tillsätt timjan. Låt allt koka ihop cirka 10 minuter.
  5. Servera med en klick gremolataröra och kokt potatis.
9 november 2010

Laddar fler recept