Knäckesticks med kikärtsdipp

0 röster

En kikärtsdipp som serveras med knäckesticks eller kanske hembakt knäckebröd.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

I samma program lagade Marie även

Vårrullar med räkor


Ost- och päronkakor med valnötter


Visa mer

Du behöver

Dipp

  • 1 förp kikärter, 115 g
  • 1 ägg, hårdkokt hackat
  • 50 g röd algrom
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • 3 msk matyoghurt
  • 2 msk koriander eller bladpersilja, hackad färsk
  • 1 tsk ingefära, riven
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Till servering

  • knäckesticks

Gör så här

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  2. Mixa dem.
  3. Rör ner ägg, rom, lök, yoghurt och kryddor.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp i en skål och servera till knäckesticks.
17 januari 2011

Laddar fler recept