Nudelsallad med räkor och ingefära

0 röster
4

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans nudelsallad.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 kg räkor (frysta funkar, spar skalet)
  • 1 msk matolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g torkade äggnudlar, blötlagda i ljummet vatten
  • 3 morötter, tunt skurna, gärna på mandolin
  • 1 purjolök, det vita, tunt skuret
  • 6 champinjoner, tunt skurna
  • 100 g sockerärtor, tunt skurna
  • 1 röd chili, tunt skuren
  • 1 röd paprika, tunt skuren
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 lime, skalet och saften
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 ask färsk koriander
  • 1 ask färsk citronmeliss
  • 1 msk ostronsås

Till servering

  • 1-2 lime
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek räkskalen gyllenbruna i matoljan.
  2. Slå på vatten, koka i 20 minuter.
  3. Sila i en ny kastrull.
  4. Lägg i den hackade vitlöken och koka till 1 deciliter återstår.
  5. Blanda samtliga ingredienser, smaksätt med ostronsås och eventuellt lite limejuice och salt.
  6. Garnera med en limeklyfta.
13 april 2010
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...