Nudelsallad med räkor och ingefära

0 röster
4

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans nudelsallad.

Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 kg räkor (frysta funkar, spar skalet)
  • 1 msk matolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g torkade äggnudlar, blötlagda i ljummet vatten
  • 3 morötter, tunt skurna, gärna på mandolin
  • 1 purjolök, det vita, tunt skuret
  • 6 champinjoner, tunt skurna
  • 100 g sockerärtor, tunt skurna
  • 1 röd chili, tunt skuren
  • 1 röd paprika, tunt skuren
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 lime, skalet och saften
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 ask färsk koriander
  • 1 ask färsk citronmeliss
  • 1 msk ostronsås

Till servering

  • 1-2 lime

Gör så här

  1. Stek räkskalen gyllenbruna i matoljan.
  2. Slå på vatten, koka i 20 minuter.
  3. Sila i en ny kastrull.
  4. Lägg i den hackade vitlöken och koka till 1 deciliter återstår.
  5. Blanda samtliga ingredienser, smaksätt med ostronsås och eventuellt lite limejuice och salt.
  6. Garnera med en limeklyfta.
13 april 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept