CakePops på saffran- och apelsinkaka

Cakepops på mjuk pepparkaka
Foto: TV4
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

CakePops på saffran- och apelsinkaka

15 ingredienser

Gör din godaste sockerkaka, eller som Anette - dina TVÅ godaste juligaste sockerkakor. En underbar med saffran- och apelsinsmak, och den andra en saftig mjuk pepparkaka. När du är klar med din sockerkaka av valfri smak börjar du göra cakepops! /Husmorsorna

Här hittar du Tant Harriets mjuka pepparkaka

Husmorsornas julgodis från Förkväll

Pepparkaksknäckbräck

CakePops på mjuk pepparkaka

CakePops på saffrans-/apelsinkaka

Marmorerade marshmallows

Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor

Ingredienser

Saffran- och apelsinkaka

  • 225 g smör, mjukt
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl rörsocker (ekologiskt)
  • 4 ägg, rumsvarma
  • 2 apelsiner, rivet skal
  • 1 förp saffran [0.5 g]
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl crème fraîche

CakePops

  • 150 g färskost

Valfri topping, tex

  • mörk choklad
  • vit bakchoklad
  • hushållsfärg
  • ca 2-3 msk smör
  • strössel

Gör så här

Kaka

  1. Sätt på ugnen, 180 grader.
  2. Vispa smör och socker fluffigt och lätt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  4. Sikta mjölet med bakpulver och ställ det åt sidan.
  5. Nu blandar du crème fraiche med apelsinskal och saffran.
  6. Blanda ned det i smörfluffet.
  7. Rör sedan försiktigt ned mjölblandningen.
  8. Häll ned i en smord sockerkaksform och låt den gå i ugnen i ungefär 30- 40 minuter (tänk på att varje ugn har sin tid). Stick kakan med en sticka den skall vara fuktig men inte kladdig.

CakePops

  1. Riv ned sockerkakorna i varsin skål och blanda smulorna med philadephiaost, så att du får en kletig massa.
  2. Rulla massan till kulor i valfri storlek.
  3. Stick ned en pinne i varje kula och ställ dem på en bricka.
  4. In i frysen med dem.
  5. Låt dem stå till sig i frysen medan du gör chokladdoppingen.

Topping

  1. Jag använder riktigt mörk choklad och vit choklad som jag delvis färgade med röd hushållsfärg och blankade av med någon matsked smör, för att den skall bli riktigt blank och fin.
  2. Doppa ned dina CakePops i chokladen och se till att den har fått choklad på sig runtom.
  3. Doppa i snygga strössel och låt dem stelna.
  4. Sedan har du goda och fina smakbitar till kaffet eller glöggen.