Detta platta focacciabröd med fyllning kan du servera som lyxigt mellanmål eller som en förrätt. I originalreceptet ingår pecorinoost, men det går även bra att använda parmesanost.
Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda mjöl, socker och salt. Häll ner 1 msk av oljan, jästblandningen och resten av vattnet och rör ihop till en mjuk deg. Knåda degen i 4 minuter. Tärna osten.
Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut dem till rundlar som är ca 5 mm tjocka. Lägg den ena rundeln på en bakplåt. Strö över osttärningarna och hälften av fänkålsfröna jämnt över ytan. Sätt ugnen på 200°.
Lägg den andra rundeln ovanpå och tryck ihop kanterna så att fyllningen inte läcker ut under gräddningen. Gör några snitt i ovansidan av degen med en vass kniv och pensla med resterande olivolja. Strö resten av fänkålsfröna över och låt degen jäsa i 20-30 minuter.
Grädda i 30 minuter eller tills brödet är guldbrunt. Servera omedelbart.