Grön variant på klassikern flygande Jakob. Istället för vanligt bacon används tofu marinerad i soja och liquid smoke och kycklingen byts mot halloumi. Perfekt vardagsrätt som till stor del sköter sig själv i ugnen.
Skiva tofun tunt och stek den gyllene i rikligt med rapsolja. Rör ihop soja och liquid smoke i en liten skål. Lägg i den stekta tofun samt lite av stekolja. Låt marinera medan du gör resten.
Skär halloumin i strimlor och stek dem gyllene i rapsolja.
Vispa ihop chilisås och grädde. Smaka av med salt och peppar.
Lägg halloumi i en ugnssäker form och häll på såsen.
Skär bananen i skivor. Lägg bananskivorna på halloumin. Ta upp tofun och fördela över bananen. Strö över jordnötterna.
Tillaga mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
Hacka gräslöken. Strö över gratängen och servera med kokt ris och gärna en sallad.