Fluffig äggtoddy med marängtäcke

POPULÄRT
Fluffig äggtoddy med marängtäcke
Foto: TV4

Fluffig äggtoddy med marängtäcke

Av: Åke - Malung

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

30 m

Äggtoddy med smak av av hallon och lime, toppad med bränd maräng!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Äggtoddy

  • 1 dl hallon
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 1 limefrukt, saften och skalet

maräng

  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker

Gör så här

  1. Fördela hallonen i fyra små glas. Separera äggulor från vitor.
  2. Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet och ställ åt sidan medan du gör äggtoddyn.
  3. Skölj limen, riv skalet och pressa ut saften till 1 msk.
  4. Vispa äggulorna och 4 msk strösocker till en fluffig smet, ca 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaften i smeten och blanda om.
  5. Fördela limetoddyn i glasen med hallonen och toppa med marängsmeten. Bränn av marängen med en brännare om du vill och strö över lite limeskal.