I samarbete med WW ViktVäktarna

Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och pepparsås

62 röster
45 m
4
Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och pepparsås
Foto: WW ViktVäktarna

Fläskytterfilé med rotfrukter och en suverän pepparsås med härlig ton av vanilj. Oväntad, men lyckad smakkombination.

SmartPoints per portion: 9

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
45 m
4

Du behöver

Rotfrukter

  • 800 g potatis
  • 2 rödbetor
  • 250 g morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 tsk olivolja
  • salt & peppar

Pepparsås

  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1-2 tsk kalvfond
  • 2 tsk pepparmix
  • 1 vaniljstång

Fläskfilé

  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • sallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis, rödbetor, morötter och palsternackor. Klyfta potatis och rödbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och blanda runt med jämna mellanrum.
  3. Skär morötter och palsternackor i stavar och lägg i ugnsformen med rotfrukter när det återstår ca 15 minuter.
  4. Skala och hacka schalottenlök, bryn glansig i margarin. Häll på matlagningsgrädde, fond och pepparmix. Lägg ner en hel vaniljstång. Låt puttra på svag värme under lock.
  5. Skiva fläskytterfilé och bryn i margarin. Lägg köttskivorna i pepparsåsen och låt puttra tills de är klara, ca 5-7 minuter. Ta upp vaniljstången.
  6. Servera med ugnsrostade rotfrukter och sallad.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...