Fläskrulader

Fläskrulader
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskrulader

13 ingredienser

Rulader är en fin och kanske lite bortglömd form av husmanskost. Servera med kokt eller pressad potatis, någon grönsak, gärna blomkål, morötter eller bönor, samt äppelmos.

Ingredienser

portioner
  • 800 g bogfläsk
  • 8 råa äppelklyftor
  • 8 katrinplommon kärnfria
  • salt
  • svartpeppar
  • ingefära
  • smör, till stekning

Sås:

  • 3 dl buljong

sky

  • 2 msk äppelmos
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Skär köttet i 8 skivor och banka ut dem. Krydda med salt, svartpeppar och ingefära. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon på varje skiva, rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna i smör i en gryta eller traktörpanna. Häll på buljongen och låt bräsera under lock i ca 30 minuter.
  3. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna. Koka ihop skyn i ca 10 minuter. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar. Red av med potatismjölet utrört i lite kallt vatten.
  4. Lägg tillbaka ruladerna i såsen och låt det hela få ett uppkok före serveringen.