Fläskrilette

Tove Nilsson recept

Fläskrilette

9 ingredienser

4-5 h

Tove Nilssons recept på rilette på fläsksida smaksatt med vitlök, lagerblad, timjan, vitt vin, muskot och kryddnejlika. En fransk pulled pork kan man säga.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 300 g fläsksida (alternativt fet karré)
  • 3 klyftor vitlök, skalade
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 krm muskot, riven
  • 1 hel nejlika
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Skär bort svålen på fläsksidan men se till att behålla allt fett.
  3. Skär fläsket i kuber och lägg i en ugnsform eller gryta. Tillsätt resterande ingredienser och täck med folie eller lock.
  4. Baka i ugnen ca 4-5 timmar tills köttet faller sönder.
  5. Låt svalna och lägg kött och köttsaft i en skål. Krama sönder köttet och vispa till en rillette. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kyl, servera rumstempererat.