Fläskkorv med kålrotskräm på brynt smör

koket.se
Fläskkorv med kålrotskräm på brynt smör
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Fläskkorv med kålrotskräm på brynt smör

17 ingredienser

Kokt fläskkorv med kålrotskräm i brynt smör samt inlagd kålrabbi med pepparrot. Tom Sjöstedts klassiska husman med en riktigt god twist.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Korv

  • 600 g fläskkorv
  • 1 gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad

Inlagd kålrabbi med pepparrot

  • 2 kålrabbi
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl färsk pepparrot, nyriven
  • salt

Kålrotskräm

  • 400 g kålrot, skalad
  • 100 g morot
  • 500 g smör, brynt
  • salt
  • citron, saft

Garnering

  • färsk dill
  • krasse

Gör så här

Fläskkorv

  1. Skölj korven och lägg över i en kastrull. Täck med vatten, skivad lök och kryddorna. Låt koka upp och sjud sedan ca 20 minuter tills korven är klar. Dela korven innan servering.

Picklad kålrabbi

  1. Skala kålrabbin och riv påp den grova sidan av rivjärnet. Koka den 1 minut i ättika, socker och vatten. Kyl ner i lagen (detta kan gärna göras dagen innan). Sila bort lagen och blanda upp med pepparroten innan servering.

Kålrotskräm

  1. Dela kålrot och morot i mindre bitar. Koka mjuk i det brynta smöret. Ta upp ur smöret och mixa sedan slätt i blender med lite av smöret i taget. Smaka av med salt och nypressad citronsaft. Värm upp i kastrull vid servering.