Fläskjärpar med oliver

Fläskjärpar med oliver
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskjärpar med oliver

9 ingredienser

Gröna oliver med pimento ger järparna fin sälta. Variera med svarta oliver (köp oliver med kärnor, de smakar mer, och kärna ur dem själv) i fyllningen.

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 förp oliver med pimiento
  • paprikapulver
  • 2-3 dl hönsbuljong
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • olivolja, att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Provstek gärna en klick för att kolla sältan.
  2. Forma äggstora bullar och tryck in två oliver i varje. Pudra utanpå med paprikapulver. Bryn järparna runtom och lägg över i låg gryta.
  3. Slå på buljong och sjud under lock ca 15 minuter. Strö över persilja eller annat kryddgrönt.