Fläskfilérullader med rotmos och gräddig cidersås

Fläskfilérullader med rotmos och gräddig cidersås
Foto: TV4

Fläskfilérullader med rotmos och gräddig cidersås

Av: Adam - Nyköping

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

60 m

Fläskfilé fylld med västerbottenost, klassiskt rotmos och en sås gjord på grädde och cider!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fläskfilérullader

  • 500 g fläskfilé
  • 200 g Västerbottensost
  • 1-2 dl vetemjöl
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Rotmos

  • 3 morötter
  • 1 kålrot
  • 6 potatisar
  • 1 gul lök
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Cidersås

  • 2,5 dl äppelcider
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kruka persilja, hackad

Servering

  • 2 dl lingon, rårörda

Gör så här

  1. Skiva fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en tålig yta och banka ut dem till tunna “plättar”. Skär osten till stavar, ca 3 cm långa och 1 cm breda/höga. Rulla in osten i fläskfilén och förslut ändarna.
  2. Skala och tärna morötter och kålrot, koka i 30 min. Skala och tärna potatis och lök och lägg i grytan tillsammans med morötterna och kålroten, låt koka i ytterligare 15 min.
  3. Kontrollera att allt har blivit mjukt. Häll av spadet, men spara det. Mosa rotfrukterna i grytan och tillsätt smör efter behag. Om moset upplevs som för fast kan man tillsätta det avhällda spadet. Vispa moset tills det får en fluffig konsistens och smaka av med salt och peppar.
  4. Strö vetemjöl över rullarna och stek dem i olja på medelhög värme, krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
  5. Reducera äppelcidern i samma stekpanna som rulladerna stektes i. Ca 1-1,5 dl cider bör återstå. Tillsätt grädde och persilja. Lägg i rulladerna och låt dem sjuda i såsen ett par minuter. Servera tillsammans med rotmoset och rårörda lingon.