I samarbete med Hellmann's

Flankstek med rostad lök och dragonsås

8 röster
45 m
4
Flankstek med rostad lök och dragonsås
Foto: Hellmann's

Stekt flankstek med rostad rödlök serveras med en krämig och god sås som påminner om bearnaise på majonnäs, med rostade solrosfrön, persilja och dragon.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Flankstek och lök

  • 500 g flankstek
  • 2 rödlökar, skalade och delade på mitten
  • 2 silverlökar, skalade och delade på mitten
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar

Sås

  • 400 g Hellmann’s Real Mayonnaise
  • 1,5 dl rostade solrosfrön, grovt hackade
  • 1 kruka persilja, grovt hackad
  • 2 msk dragon i vinäger, grovt hackad
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stek lökarna i en stekpanna utan fett i på hög värme.
  3. Stek dem med snittytan neråt och låt dem ligga där tills dom blivit brända ca 3-5 minuter och de börjar lukta lite bränt. Sätt in lökarna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de blivit mjuka.
  4. Värm en stekpanna med matoljan. Torka av köttet och krydda med salt och peppar. Stek sedan köttet på varje sida ca 3-4 minuter eller 56 grader kärntemperatur för medium. Ta upp köttet och låt vila i ca 3-4 minuter.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.
  6. Skär köttet i tunna skivor, lägg upp på ett fat med löken. Servera med såsen och gärna en god sallad till.
13 december 2017

Fler goda recept