Flamberad mud cake med vit choklad och pekannötter

Flamberad mud cake
Foto: köket.se

Flamberad mud cake med vit choklad och pekannötter

13 ingredienser

50 m

En saftig chokladkaka flamberad med mörk rom, serveras med grädde, rostade pekannötter och riven vit choklad. En lyxfika som kommer imponera på alla gäster!

Ingredienser

portioner6 - 8

Mud cake

  • 300 g smör, smält
  • 2 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • smör
  • ströbröd

Servering

  • BIC Mega Lighter
  • mörk rom
  • grädde, vispad
  • vit bakchoklad, riven
  • pekannötter, hackade, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
  2. Smält smöret och blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
  3. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter (Tiden kan variera mycket från ugn till ugn). Tänk på att kakan inte ska vara för kladdig, då blir den svår att flambera. Låt kakan svalna.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör. Skär upp en bit av chokladkakan och stek i pannan så botten från lite yta. Stänk över mörk rom och flambera kakan med BIC Mega Lighter. Skaka om lite tills elden slocknat (Gör inte detta under köksfläkten!).
  5. Servera med vispad grädde och toppa med riven vit choklad och hackade pekannötter.