Flamberad kalvlever

Panera, flambera och gräddkoka levern. Det blir en riktigt god smak! Servera gärna med lite kokt potatis.

Tips! För bästa resultat använd två teflonpannor, en till stekning och en för att få en brynt yta.

18 juni 2017
4

Du behöver

  • 700 g kalvlever
  • 60 g smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 30 g grönpeppar
  • 2 msk brun kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 8 cl cognac
  • vetemjöl, till panering

Gör så här

  1. Skär kalvlever i cm ticka skivor.
  2. Smält smöret i pannan och fräs både lök och grönpeppar. Fräs tills löken har mjuknat.
  3. Mjöla kalvlever på båda sidorna som en panering. Stek levern på medelvärme. Flambera sedan med cognac tills flamman har lagt sig. Gör inte detta under köksfläkten!
  4. Häll i grädden och kalfond över kalvlevern och koka ner vätskan till hälften.
  5. Hetta upp den andra pannan. Flytta över kalvlevern till den uppvärmda pannan och använd den som stekbord. Bryn kalvlevern båda sidor och sedan flytta tillbaka kalvlevern i pannan med den varma såsen.
  6. Servera gärna med kokt potatis som tillbehör.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept