Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fisksoppa med aioli

17 ingredienser

Läcker snabbmat.

Ingredienser

portioner
  • ca 700 g fiskfilé
  • 150 g räkor
  • 2 morötter, skivade
  • 1 bit rotselleri, tärnad
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 svartpepparkorn
  • dill, hackad

Aioli

  • 3-5 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 2 äggulor
  • ca 2 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • ev citron, pressad

Gör så här

  1. Lägg grönsakerna i en kastrull. Smula ner buljongen och slå på vattnet. Tillsätt kryddorna och koka sakta tills morötterna är nästan klara.
  2. Lägg under tiden vitlöken i en skål. Tillsätt salt och rör sen äggulorna en i sänder. Rör ner oljan lite i sänder och smaka av aiolin med kryddorna.
  3. Lägg fiskbitar och räkor i soppgrytan och sjud sakta några minuter tills fisken är klar.