I samarbete med WW ViktVäktarna

Fisksoppa med aioli, Viktväktarnas recept

4 röster
50 m
4
Fisksoppa med aioli, Viktväktarnas recept
Foto: ViktVäktarna

Fisksoppa med tomatbas som får en utsökt smak av färsk fänkål och apelsin. Riktigt gott och värmande med aioli och en bit bröd.

SmartPoints/port: 7

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
50 m
4

Du behöver

Fisksoppa

  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 förp hela konserverade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 1 apelsin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1-2 droppar tabasco
  • 500 g lax

Aioli

  • 4 msk lättmajonnäs
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1-2 klyftor vitlök

Severing

  • 4 minibaguetter (à 50 g)

Gör så här

  1. Skala och strimla lök. Strimla fänkål. Skala och skiva vitlök tunt. Bryn allt glansigt i olja i en stor gryta.
  2. Klipp tomater i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med tomatjuicen från förpackningen. Tillsätt tomatpuré, matlagningsvin, vatten, buljongtärningar, rivet apelsinskal, apelsinsaft, timjan, socker, salt, peppar och tabasco. Sjud på svag värme 30 minuter.
  3. Skär laxen i kuber. Ta av soppan från plattan och lägg i laxen och låt fisken tillagas några minuter på eftervärme.
  4. Blanda majonnäs, dijonsenap och pressad vitlök till en aioli. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med aioli och en bit bröd.
11 maj 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept