• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Fisksoppa med aioli, Viktväktarnas recept

7 röster
50 m
4
50 m
4
4 portioner

Du behöver

Fisksoppa

  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 förp hela konserverade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 5 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 apelsin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1-2 droppe tabasco
  • 500 g lax

Aioli

  • 4 msk lättmajonnäs
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1-2 klyfta vitlök

Severing

  • 4 minibaguetter (à 50 g)

Gör så här

  1. Skala och strimla lök. Strimla fänkål. Skala och skiva vitlök tunt. Bryn allt glansigt i olja i en stor gryta.
  2. Klipp tomater i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med tomatjuicen från förpackningen. Tillsätt tomatpuré, matlagningsvin, vatten, buljongtärningar, rivet apelsinskal, apelsinsaft, timjan, socker, salt, peppar och tabasco. Sjud på svag värme 30 minuter.
  3. Skär laxen i kuber. Ta av soppan från plattan och lägg i laxen och låt fisken tillagas några minuter på eftervärme.
  4. Blanda majonnäs, dijonsenap och pressad vitlök till en aioli. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med aioli och en bit bröd.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna!

11 maj 2018