Fisksoppa för tio

Fisksoppa för tio
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fisksoppa för tio

10 ingredienser

När man är många runt bordet kan det vara trevligt att bjuda på en soppa. Den här soppan kan lagas ganska tjock. Vill du ha tunnare soppa, spä med mer buljong.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg lax i bit, med ben
  • 3 l svampbuljong
  • 1 l vispgrädde
  • 3 msk koncentrerad hummerfond
  • 6 morötter
  • 4 purjolökar
  • 4 potatisar (stora)
  • 1 liten knippa dill
  • 200 g rökt laxfilé i bit

Till servering:

  • bröd

Gör så här

  1. Koka upp lite saltat vatten och lägg i laxen. Koka den färdig och plocka av köttet från benen. Ställ åt sidan.
  2. Skala och tärna morötter och potatis. Ansa purjolöken och skär den i 1 cm-skivor. Koka upp buljongen och lägg i morötter och potatis. Koka dem nästan mjuka. Tillsätt grädde, hummerfond och purjolök. Tillsätt laxköttet.
  3. Tärna den rökta laxen och hacka dillen grovt. Häll upp soppan i varm serveringsskål och toppa med laxtärningar och dill. Servera genast.