I samarbete med WW ViktVäktarna

Fisklasagne

31 röster
45 m
4

En variant på den klassiska lasagnen med fisk istället för färs. Tillsammans med timjan, tomatsås och ostsås blir den både smakrik och god.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Använd gärna en lite mindre form så att lasagnen blir hög och fin. 

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g torsk
  • 2 gula lökar
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 2 krm strösocker
  • 200 g färska lasagneplattor
  • ca 70 g sallad, till servering
  • körsbärstomater, till servering

Ostsås

  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 2 dl ost, riven
  • 1 tsk torkad basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Skala och hacka löken.
  3. Fräs lök i margarin. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater, chilisås och timjan. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt puttra ca 10 minuter.
  4. Sjud upp matlagningsgrädde och riven ost så att osten smälter. Krydda med basilika.
  5. Lägg lite ostsås i botten på en ugnsform. Lägg på hälften av lasagneplattorna och lägg på den råa fisken. Häll på hälften av tomatsåsen och hälften av ostsåsen och lägg på ett nytt lager lasagneplattor och avsluta med resterande tomatsås och ostsås. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
  6. Servera med sallad och tomater.
Sponsrat

Laddar fler recept...