I samarbete med ViktVäktarna

Fisklasagne

20 röster
45 m
4
Fisklasagne med het tomatsås
Foto: ViktVäktarna

En variant på den klassiska lasagnen med fisk istället för färs. Tillsammans med timjan, tomatsås och ostsås blir den både smakrik och god.

SmartPoints per portion: 8

Tips! Använd gärna en lite mindre form så att lasagnen blir hög och fin.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 500 g torsk
  • 2 gula lökar
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 2 krm socker
  • 200 g färska lasagneplattor
  • ca 70 g sallad, till servering
  • körsbärstomater, till servering

Ostsås

  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl ost, riven
  • 1 tsk torkad basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Skala och hacka löken.
  3. Fräs lök i margarin. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater, chilisås och timjan. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt puttra ca 10 minuter.
  4. Sjud upp matlagningsgrädde och riven ost så att osten smälter. Krydda med basilika.
  5. Lägg lite ostsås i botten på en ugnsform. Lägg på hälften av lasagneplattorna och lägg på den råa fisken. Häll på hälften av tomatsåsen och hälften av ostsåsen och lägg på ett nytt lager lasagneplattor och avsluta med resterande tomatsås och ostsås. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
  6. Servera med sallad och tomater.
Sponsrat
21 december 2016
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept