Fiskgryta med oliver

0 röster
4
Fiskgryta med oliver
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fast fiskfilé
  • 5 dl fiskbuljong
  • 0,5 purjolök
  • 1 tomat
  • 10 oliver
  • 8 rädisor
  • 0,5 paprika
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokta potatisklyftor

Gör så här

  1. Lägg fisken i en kastrull och häll på het buljong så att det täcker. Sjud fisken i 5 minuter eller tills den är vit rakt igenom. Ta upp den och håll den varm.
  2. Ansa, skölj och skär purjolöken i mindre bitar och klyfta tomaten. Koka purjo och tomat i buljongen. Mixa det sedan till en slät sås, krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka fisken.
  3. Skär rädisorna och paprikan i tärningar. Strö rädisor, paprika och oliver över grytan före servering.
2 juni 2009

Fler goda recept