Fiskgryta med kokosgrädde, grön curry och limeyoghurt

POPULÄRT
koket.se
Fiskgryta med kokosgrädde, grön curry och limeyoghurt
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Fiskgryta med kokosgrädde, grön curry och limeyoghurt

20 ingredienser

En krämig laxgryta med smaker från det asiatiska köket - grön curry, kokosmjölk och koriander.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fiskgryta

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 morot (stor)
  • matolja, till stekning
  • 2 msk grön currypasta
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl fiskbuljong
  • 6 dl kokosgrädde
  • 2 dl grädde
  • 1 broccoli
  • 300 g shiitakesvamp
  • 500 g tärnad fisk, gärna lax
  • 1 msk fisksås
  • salt

Limeyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • salt

Servering

  • kokt ris
  • 1 dl cashewnötter, hackade
  • 1 knippe koriander

Gör så här

Fiskgryta

  1. Skiva lök, vitlök och morot. Fräs i oljan, tillsätt grön curry och fräs vidare. Slå på vitt vin och buljong. Låt koka upp.
  2. Slå på kokosgrädden. Låt koka upp och småkoka.
  3. Dela broccolin i mindre bitar. Lägg i broccoli och svamp och låt koka några minuter. Lägg sist i fisken och låt småkoka till den är klar. Smaka av med fisksås och salt.

Limeyoghurt

  1. Blanda allt och smaka av med salt.

Servering

  1. Servera fiskgrytan med nykokt ris, en klick limeyoghurt, hackade nötter och koriander.