Börja med såsen. Skala räkorna, spar skalen och lägg undan ett 10-tal räkor till garnering. Fräs skalen med 2 msk margarin i en gryta cirka 15 minuter. Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré. Späd med vin och buljong och koka sakta i 15-20 minuter.
Sila spadet och koka ihop det till hälften. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med grädden och den hopkokta buljongen. Koka 5-10 minuter. Ta såsen av värmen och rör ner äggulan.
Sätt på ugnen. Salta fisken. Lägg den på ett ugnsfat. Droppa över citron och vin. Täck med folie och koka knappt klar i ugn. Slå av spadet och bred räksåsen över.
Blanda potatismoset med äggula och riven ost. Spritsa eller klicka det runt om. Strö på champinjonerna och gratinera i 250-275° tills ytan fått färg. Garnera med räkor.