I samarbete med WW ViktVäktarna

Fiskgratäng med dill och citron

35 röster
35 m
4
4 portioner

Du behöver

Fiskgratäng

  • 500 g torsk
  • salt
  • peppar
  • 1 purjolök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 1 dl mini fraiche (5 %)
  • 2 msk färsk dill
  • 1 msk chilisås
  • 0,5 citron [1-2 msk citronsaft]
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 dl lagrad ost, riven (17 %)
  • 800 g potatis

Rödkålssallad

  • 0,25 rödkål
  • 3 salladslökar
  • 2 msk crema di balsamico
  • 0,5 msk olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en form. Krydda med salt och peppar.
  3. Skiva purjolöken och fördela ut runt fisken tillsammans med körsbärstomaterna.
  4. Rör ihop matlagningsgrädde, fraiche, hackad dill, chilisås, citronsaft och fond. Häll såsen över fisken och avsluta med den rivna osten. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
  5. Koka potatisen.
  6. Strimla rödkål och salladslök. Blanda balsamico med olivolja, smaka av med salt och peppar. Blanda med kål och salladslök. Servera fiskgratängen med potatis och kålsallad.
Sponsrat

Laddar fler recept...