Fiskgratäng med dill och citron

Fiskgratäng med dill och citron
Foto: WW ViktVäktarna

Fiskgratäng med dill och citron

35

17 ingredienser

35 m

ww viktväktarna

Enkel fiskgratäng med ljuvlig sås där smakerna gifter sig fint med varandra. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww fiskgratäng points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

ww viktväktarna

Ingredienser

portioner

Fiskgratäng

  • 500 g torsk
  • salt
  • peppar
  • 1 purjolök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 1 dl mini fraiche (5 %)
  • 2 msk färsk dill
  • 1 msk chilisås
  • 0,5 citron [1-2 msk citronsaft]
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 dl lagrad ost, riven (17 %)
  • 800 g potatis

Rödkålssallad

  • 0,25 rödkål
  • 3 salladslökar
  • 2 msk crema di balsamico
  • 0,5 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en form. Krydda med salt och peppar.
  3. Skiva purjolöken och fördela ut runt fisken tillsammans med körsbärstomaterna.
  4. Rör ihop matlagningsgrädde, fraiche, hackad dill, chilisås, citronsaft och fond. Häll såsen över fisken och avsluta med den rivna osten. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
  5. Koka potatisen.
  6. Strimla rödkål och salladslök. Blanda balsamico med olivolja, smaka av med salt och peppar. Blanda med kål och salladslök. Servera fiskgratängen med potatis och kålsallad.
TIPS!
ViktVäktarna Grillad lax med fransk potatissallad

Fler tips från WW ViktVäktarna