När det ska gå snabbt att laga middag är fisk lösningen. Det är både gott och nyttigt, dessutom. Här serverad med potatismos.
Ingredienser
600 g sejfilé
2 msk vetemjöl
salt
vitpeppar
smör, till stekning
Potatismos:
1 kg mjölig potatis
2 msk smör
1-1,5 dl mjölk
salt
vitpeppar
Till servering:
tärnade grönsaker
dill, finhackad
Gör så här
Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Skär potatisarna i mindre bitar och lägg dem i en bunke. Slå sönder potatisen ytterligare med hjälp av elvisp. Lägg i smöret och rör ner mjölk till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.
Strö mjöl över fiskfiléerna och stek dem i smör. Innertemperaturen ska vara 60°. Krydda med salt och peppar.
Servera fisken ovanpå moset. Strö över tärnade grönsaker och dill.