Fiskfilé på potatismosbädd

Fiskfilé på potatismosbädd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fiskfilé på potatismosbädd

12 ingredienser

När det ska gå snabbt att laga middag är fisk lösningen. Det är både gott och nyttigt, dessutom. Här serverad med potatismos.

Ingredienser

portioner
  • 600 g sejfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning

Potatismos:

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 msk smör
  • 1-1,5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • tärnade grönsaker
  • dill, finhackad

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Skär potatisarna i mindre bitar och lägg dem i en bunke. Slå sönder potatisen ytterligare med hjälp av elvisp. Lägg i smöret och rör ner mjölk till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.
  2. Strö mjöl över fiskfiléerna och stek dem i smör. Innertemperaturen ska vara 60°. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera fisken ovanpå moset. Strö över tärnade grönsaker och dill.