I Thailand friterar man sina fiskfärsbiffar och kryddar dem hett. I Norge serveras de med räksås. Här är en crossover-variant, hett kryddad och serverad med räksås.
Skala och finhacka vitlöken. Skär fisken i mindre bitar och kör den till en jämn färs i matberedare. Tillsätt vitlök, salt, chilisås och bostongurka, rör ner vetemjölet och mjölken och blanda väl. Hetta upp smöret i en stekpanna och klicka färsen direkt i pannan. Forma biffarna och stek några åt gången, ca 3 minuter per sida.
Räksås: Skala räkorna och skär tomaterna i bitar. Fräs skalen några minuter med tomaterna, häll på fiskbuljongen och låt koka ca 10 minuter. Sila buljongen. Fräs smör och mjöl, spä med buljong och låt såsen koka ihop under omrörning några minuter. Blanda i tomatpuré, dill och grädde och krydda med salt och peppar. Rör försiktigt i räkorna, som endast ska bli varma, de får inte koka!
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt och peppar. Hacka den färska koriandern och rör ner i riset före servering. Servera med biffarna och såsen och dekorera med dill och kapris.