Fiskdoftande tofu

POPULÄRT
Fiskdoftande tofu
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Fiskdoftande tofu

9 ingredienser

20 m

”Den här rätten brukar jag äta som lunch med en skål ris. Jag gillar så kallad ”silken” tofu på grund av den härligt, hala konsistensen. Rätten mår bra av att vila en stund efter tillagningen så att tofun får suga åt sig av de härliga smakerna. Receptet kan även göras med friterad tofu för lite extra crunch. För att fritera tofun skär du den i kuber och lägger kuberna i en plastpåse, häll på maizena och skaka påsen, fritera sedan kuberna i het olja.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner
  • 3 salladslökar, vita delen
  • 400 g silkestofu
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 2 msk chilibönpasta (toban djan/doubanjiang)
  • 200 ml veganfond
  • 2 tsk japansk soja
  • salt
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skär salladslöken som hästöron.
  2. Skär tofun i 2 cm stora tärningar.
  3. Fräs ingefära, vitlök och chilipasta tills det doftar.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och reducera.
  5. Tillsätt tofun och låt den sjuda med någon minut.
  6. Garnera med korianderstjälkar