Fisk på grönsaksris

Fisk på grönsaksris
Foto: TV4

Till den här rätten kan du använda djupfryst laxfilé i portionsbitar. En matberedare eller mixer är till god hjälp, men du kan även hacka grönsakerna fint till grönsakspurén.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 portionsbitar av laxfilé
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa slätbladig persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 12 potatisar
  • 200 g blomkål
  • 200 g broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 msk neutral olja
  • 0,5 tsk salt
  • 4 tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl långkornigt ris

Gör så här

  1. Skala, ansa och skär purjolöken i bitar. Lägg purjolök, vitlök, persilja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare och mixa till puré. Bre purén på fiskbitarna. Hetta upp olja i en gryta och bryn laxen 1 minut på varje sida.
  2. Sätt ugnen på 100°. Skala och hacka löken. Skala och skiva potatisen tunt. Dela blomkål och broccoli i buketter. Skiva auberginen. Lägg lök, potatis, blomkål, broccoli och aubergine i en gryta. Häll i vatten, salt, tomater och tomatpuré. Sjud under lock i 4 minuter. Ta upp och lägg grönsakerna i en ugnssäker form och lägg laxbitarna bredvid. Täck med folie och ställ i ugnen.
  3. Spä grönsaksspadet till 4 dl och koka upp det. Lägg i riset och låt det koka i 20 minuter. Lägg upp riset på ett serveringsfat. Lägg fisk och grönsaker ovanpå före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept