Fisk med ägg, rotfrukter och aioli

Fisk med ägg, rotfrukter och aioli
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fisk med ägg, rotfrukter och aioli

10 ingredienser

Det här är bland det godaste du kan göra av ett vanligt djupfryst fiskblock. Receptet kommer från en sydfransk krog, där kockarna avslutade arbetsveckan med att laga just den här rätten åt sig själva. Visst är det ett högt betyg?

Ingredienser

portioner
  • 500 g djupfryst fiskfilé
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 50 g rotselleri
  • 12 färskpotatisar (små)
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 tsk salt

Till servering:

  • 100 g smör, smält
  • 2 dl aioli

Gör så här

  1. Tina torsken till hälften. Skala och skiva morötter, palsternackor och selleri i 2 cm-skivor. Borsta potatisarna noga. Snitta upp och skölj purjolöken och skär i 2 cm-bitar. Koka upp lite vatten med 1 tsk salt. Lägg i morötter, palsternacka, selleri och potatis. Koka i 10 minuter.
  2. Lägg i fisken låt koka ytterligare 5 minuter. Lägg till sist i purjolöken och låt allt koka ytterligare ca 10 minuter eller tills fisken är vit och skivig. Smält smöret under tiden. Skala och skär äggen i klyftor.
  3. Lyft försiktigt fisk och rotsaker med hålslev. Fördela rotsakerna och fisken på fyra varma tallrikar och lägg på äggklyftorna. Servera med kokt smält smör och aioli.