Fish tacos med picklad rödkål och srirachamajonnäs

Fish tacos med picklad rödkål och srirachamajonnäs
Foto: Eva Hildén

Fish tacos med picklad rödkål och srirachamajonnäs

17 ingredienser

40 min

Förnya fredagstacon och bjud på riktigt frasif fish tacos med picklad rödkål och srirachamajonnäs! Med det asiatiska ströbrödet panko blir fisken extra frasig och god.

Ta fram det bästa med Kikkoman
Kikkoman panko

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 3-4 dl Kikkoman Panko
  • neutral olja (till stekning)
  • salt, Maldon® havssalt och nymalen svartpeppar
  • peppar

Picklad rödkål

  • 200 g rödkål
  • 1 morot (stor)
  • 1 dl Kikkoman sushi-risvinäger

Srirachamajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås

Övriga tillbehör

  • 8-12 tortillabröd (små)
  • 250 g mango, tärnad
  • 1 kruka färsk koriander
  • limeklyfta
  • sesamfrön (gärna svarta)

Gör så här

  1. Börja med den picklade rödkålen. Strimla kålen fint. Skala och grovriv eller finstrimla moroten. Lägg i en skål. Häll på sushi-risvinäger. Blanda och låt stå minst 20 minuter, men gärna längre än så.
  2. Skär fisken i långsmala bitar. Torka dem torra med hushållspapper.
  3. Krydda fiskbitarna runt om med salt och peppar. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Låt paneringen torka en liten stund.
  4. Rör under tiden ihop ingredienserna till srirachamajonnäsen.
  5. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek fisken tills den har blivit gyllene och frasig på båda sidor. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite havssalt.
  6. Servera fisken i tortillabröd med picklad rödkål och morot, srirachamajonnäs, mango, koriander, pressad lime och sesamfrön.
TIPS!
Fler tips från Kikkoman!
Krämig ponzudipp med sriracha

Fler tips från Kikkoman!

Fler härliga och smakrika recept från Kikkoman hittar du här.

Läs mer