Fish Taco med panerad tosk och syrlig kålsallad

Jennie Walldén KM

Fish Taco med panerad tosk och syrlig kålsallad

19 ingredienser

30 m

En fräsch fisktaco fylld med panerad torsk, kålsallad, avokado, mango och crème fraiche!

Dryck: Cider, Poiré Granit, art nr. 88105

Ingredienser

portioner

Syrlig kålssallad

  • 0,5 sommarkålshuvud
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 färsk lök
  • 1 limefrukt, saft och rivet zest
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk neutral olja
  • 1 knippe koriander, hackad
  • salt
  • peppar

Panerad torsk

  • 400 g torsk
  • salt
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • neutral olja, till stekning

Till servering

  • 1 avokado, i tärningar
  • 1 mango, i tärningar
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 tortillabröd

Gör så här

Syrlig kålsallad

  1. Strimla kålen, kärna ur chilin och skiva den tunt. Skiva löken tunt, även den gröna blasten.
  2. Lägg alla grönsakerna i en bunke och tillsätt limesaft, zest, vitlök, olja och koriander. Smaka av med salt och peppar.

Panerad torsk

  1. Skär torsken i kuber. Salta och vänd kuberna i mjöl.
  2. Vispa upp äggen och vänd de mjölade fiskkuberna först i äggen och sedan i pankoströbrödet.
  3. Stek i olja tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera genast den pankostekta fisken med kålsallad, avokado, mango och creme fraiche i tortillabröd.