Fish and chips

POPULÄRT
Fish and chips med klyftpotatis
Foto: WW ViktVäktarna

Fish and chips

22

11 ingredienser

35 m

Fish and chips utan fritös - javisst! Ugnsbakade potatisklyftor och panerad fisk varvas med en god dressing och serveras på autentiskt vis i tidningspapper.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Använd stektermometer när du lagar fisk. Det är mycket enklare än att gissa. Torsken är klar vid 54 grader.

läs mer
ww fish and chips points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

ww viktväktarna

Ingredienser

portioner4
  • 4 fasta potatisar
  • 2 msk olja
  • 4 bitar torsk (à 150 g)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • sallad
  • 1 msk rödvinsvinäger

dressing

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk dill, finskuren

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i klyftor. Pensla potatisklyftorna med oljan, salta och peppra och grilla i ugnen tills de är knapriga utanpå och mjuka inuti.
  2. Blanda ihop en dressing på yoghurt, majonnäs, pressad vitlök och dill. Salta och peppra och ställ i kylen.
  3. Salta och peppra torsken ordentligt. Vispa upp ägget och doppa torsken där i. Vänd sedan torsken i vetemjöl. Baka av i ugnen i 10-15 minuter. Se till så att fisken inte blir torr och tråkig.
  4. Gör en strut av ett tidningspapper. Varva fisk i bitar, potatis och sallad i struten, droppa över vinäger och toppa med dressingen.
TIPS!
Chickenburger med äpple- och currysås

Fler tips från WW ViktVäktarna