Filodegspaj med fetaost, färsk spenat och solrosfrön

45 m
4
Filodegspaj med fetaost, färsk spenat och solrosfrön
Foto: Siri Barje
45 m
4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk olja
  • 500 g färsk spenat
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost
  • 6 ark filodeg
  • 3 msk smör
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 150 g fetaost
  • 2 msk solrosfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Hacka lök och vitlök fint, stek det i 1 msk av oljan tills det har mjuknat. Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
  3. Tillsätt 2 msk olja till stekpanna och häll i spenaten. Stek den tills den precis sloknar, ta sedan pannan från plattan. Låt spenaten svalna något och krama sedan ur överbliven vätska.
  4. Blanda ihop spenaten med lökblandningen.
  5. Smält smöret. Lägg ett ark filodeg i en form och pensla med smöret, upprepa tills alla arken är i formen.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar.
  7. Lägg hälften av den rivna osten i botten på pajen. Blanda resterande riven ost med spenatblandningen och lägg i pajskalet. Häll på äggstanningen och strö över fetaost och solrosfrön.
  8. Grädda i ugnen i ca 30 min!

Fler vegetariska recept

Siris gröna vardagsrätter >>

Halloumigryta med tomat, linser och chili
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Siri Barje

Visa alla recept från Siri Barje

Fler från Snacka med Siri

Visa alla recept från Snacka med Siri