Filips höst- och vintersallad

koket.se
Höst- och vintersallad
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Filips höst- och vintersallad

12 ingredienser

20 m

Mättande vegetarisk sallad med avokado, päron och blåmögelost. Toppas med söta mandlar och senapsdressing.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

sallad

  • 1 romansallad
  • 1 förp mixad sallad
  • 1 avokado
  • 2 päron
  • 4 salladslökar
  • 100 g roquefortost blåmögelost (valfri ost går att använda, t ex getost)

Söta mandlar

  • 100 g mandelspån
  • 3 msk honung

dressing

  • 1 msk söt senap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

garnityr

  • krasse (eller vattenkrasse)

Gör så här

Söta mandlar

  1. I en medelvarm panna, stek mandelspånen tills de börjar få färg, häll i honungen och rör om. Häll av och låt svalna.

Dressing

  1. Lägg senap i en skål, häll försiktigt ner oljan i en tunn stråle, blanda med visp hela tiden tills den
  2. tjocknar. Tillsätt vinägern och smaka upp med socker, salt och peppar.

Sallad

  1. Skiva avokadon, dela päronen grovt, strimla salladslök och hacka romansalladen grovt.
  2. Blanda alla grönsaker, slå på dressingen, toppa med den smulade osten, krasse och de söta mandlarna.