Stekt entrecote

Stekt entrecote
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Stekt entrecote

10 ingredienser

Stekt entrecote med potatispuré och kokt broccoli och tomat.

Ingredienser

portioner
  • 800 g entrecôte
  • 1 kg mjölig potatis
  • 100 g smör
  • 2-3 dl grädde
  • 1 broccoli
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 citron
  • 100 g persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Koka upp 1 liter saltat vatten.
  3. Dela ner broccolin i mindre bitar och koka 1 minut, kyl ner i kallt vatten.
  4. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg i en bunke med den hackade persiljan.
  5. Salta och peppra tomater, pressa citron över och blanda i broccolin.
  6. Häll av potatisen och lägg tillbaka i kastrullen, ställ kastrullen på spisen i 1 minut så potatisen ångar av.
  7. Pressa sedan potatisen med en potatispress, arbeta in smör med en slickepott, rör i varm grädde tills moset blir mjukt och krämigt.
  8. Smaka av med salt.
  9. Skiva entrecoten i 4 skivor, salta och peppra väl och stek 2-3 minuter på varje sida i en gjutjärnspanna med rapsolja.
  10. Lägg köttbitarna på ett ugnsgaller och baka i ugnen tills du får en innertemperatur på 48 grader.
  11. Ta sedan ut köttet och låt det vila i 5 minuter innan servering.