Oxrullader med potatis och löksås

Oxrullader med potatis och löksås
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Oxrullader med potatis och löksås

11 ingredienser

Oxrullader med bacon, soltorkade tomater och vitlöksfärskost. Serveras med pressad potatis och löksås.

Ingredienser

portioner
  • 16 skivor nötinnanlår
  • 16 skivor bacon
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 dl färskost (vitlöksfärskost)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl öl
  • 2 dl kalvfond
  • 20 g persilja, hackad
  • 1 kg mjölig potatis

Gör så här

Oxrullader

  1. Lägg ut alla köttskivor på arbetsbänken.
  2. Salta och peppra.
  3. Dela dem soltorkade tomaterna på längden.
  4. Lägg en matsked av vitlöksosten och en halva soltorkad tomat på varje skiva.
  5. Rulla ihop och rulla sedan bacon runt om och vik kn den sista biten så baconet håller ihop rullen.
  6. Stek alla i en gjutjärnspanna så dem blir gyllenbruna runt om.
  7. Svetta sedan lök med smör.
  8. Slå på kalvfond, öl och grädde.
  9. Låt koka på svag värme i cirka 60 minuter.

Pressad potatis

  1. Skala och koka potatis i saltat vatten.
  2. Strö persilja över rulladerna och pressa potatis innan servering.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.