Lövbiff med goda tillbehör

0 röster
Lövbiff med goda tillbehör
Foto: TV4

Lövbiff med sallad på betor och äpple samt senapsdressing.

Visa mer

Du behöver

  • 800 g tunt skivat innanlår från nötkött
  • 2 morötter
  • 2 gula morötter
  • 3 rödbetor, stora
  • 3 gulbetor, stora
  • 2 äpplen, skånska
  • 1 kålrot, liten
  • 1 knippe rädisor
  • 3 msk senap, grovkornig
  • 2 msk smaksatt senap (t.ex. whiskey)
  • 1 dl matolja
  • 1 äggula
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk matolja

Gör så här

  1. Koka betorna i en stor kastrull.
  2. Skala och dela ner morötter, kålrot och rädisor i bitar, cirka två centimeter stora, och koka sedan i saltat vatten tills de är mjuka igenom.
  3. Skala de kokta betorna och dela ner i större bitar. Blanda alla grönsaker på ett fat.
  4. Skär äpple i centimeterstora kuber och blanda ner.
  5. Lägg senap och äggula i en skål tillsammans med citronjuicen.
  6. Vispa i matolja så att äggulan binder oljan.
  7. Smaka av med salt och häll sedan dressingen över grönsakerna och blanda runt.
  8. Hetta upp en gjutjärnspanna.
  9. Krydda köttskivorna med salt och svartpeppar.
  10. Stek med matolja i 3-4 minuter på varje sida.
  11. Servera direkt.
7 oktober 2011

Laddar fler recept