Lövbiff med goda tillbehör

Lövbiff med goda tillbehör
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Lövbiff med goda tillbehör

16 ingredienser

Lövbiff med sallad på betor och äpple samt senapsdressing.

Ingredienser

  • 800 g tunt skivat innanlår från nötkött
  • 2 morötter
  • 2 gula morötter
  • 3 rödbetor, stora
  • 3 gulbetor, stora
  • 2 äpple, skånska
  • 1 kålrot, liten
  • 1 knippe rädisa
  • 3 msk grovkornig senap
  • 2 msk smaksatt senap (t ex whiskey)
  • 1 dl matolja
  • 1 äggula
  • 1 msk citron, saft
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk matolja

Gör så här

  1. Koka betorna i en stor kastrull.
  2. Skala och dela ner morötter, kålrot och rädisor i bitar, cirka två centimeter stora, och koka sedan i saltat vatten tills de är mjuka igenom.
  3. Skala de kokta betorna och dela ner i större bitar. Blanda alla grönsaker på ett fat.
  4. Skär äpple i centimeterstora kuber och blanda ner.
  5. Lägg senap och äggula i en skål tillsammans med citronjuicen.
  6. Vispa i matolja så att äggulan binder oljan.
  7. Smaka av med salt och häll sedan dressingen över grönsakerna och blanda runt.
  8. Hetta upp en gjutjärnspanna.
  9. Krydda köttskivorna med salt och svartpeppar.
  10. Stek med matolja i 3-4 minuter på varje sida.
  11. Servera direkt.