Ugnsbakad sötpotatis och palsternacka

Ugnsbakad sötpotatis och palsternacka
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Ugnsbakad sötpotatis och palsternacka

11 ingredienser

Ugnsbakad sötpotatis och palsternacka med slungad spenat och fårostkräm.

Ingredienser

  • 700 g sötpotatis
  • 700 g palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 3 rödlökar
  • 500 g babyspenat
  • 0,5 krm muskot
  • 100 g fårost
  • 200 g cottage cheese
  • 1 tsk cayennepeppar
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Skala och skär ner palsternacka och sötpotatis i två centimeter stora bitar, rosta i ugnen i 20-30 minuter.
  3. Skala och skär löken i tunna strimlor, svetta i smör och cayennepeppar.
  4. Innan servering: Blanda ner spenaten och smaka upp med salt.
  5. Blanda ner smulad fårost med keso och cayennepeppar.