Stekt korv med gratinerad broccoli

Stekt korv med gratinerad broccoli
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Stekt korv med gratinerad broccoli

15 ingredienser

Stekt köttig korv med herrgårdsgratinerad broccoli och kidneybönor med lök och mejram. Serveras med sallad på tunt hyvlade grönsaker och vitlöksdressing.

Ingredienser

  • 2 broccoli, huvuden
  • 300 g kidneybönor, kokta
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl mejram, plockad
  • 2 dl ost, riven
  • 2 msk smör
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 0,5 rättika
  • 3 rödbetor
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 korvar, med hög köttprocent
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Bryt ner broccolin i små buketter och riv ner löken.
  3. Blanda runt i en bunke med kidneybönor och mejram.
  4. Salta och peppra och lägg i en ugnsform, klicka smör över och toppa med riven ost.
  5. Baka i ugnen i 20 minuter tills osten blivit gyllenbrun.
  6. Skala och tvätta rättika, rödbetor och morot.
  7. Hyvla sedan fänkål, morot, rättika och rödbetor väldigt tunt med hjälp av en mandolin, äger ni ingen mandolin så använd er av en potatisskalare.
  8. Lägg sedan dem hyvlade grönsakerna i en bunke med isvatten i 10 minuter.
  9. Riv ner vitlök och blanda med crème fraichen och smaka av med salt.
  10. Lyft upp grönsakerna från vattnet och lägg upp dem på ett fat, ringla
  11. vitlöksdressingen över.
  12. Stek korvarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ös korvarna under stekning med smöret som är i pannan.
  13. Ta ut broccoligratängen och servera.