Vallmostekt torsk

Vallmo stekt torsk
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Vallmostekt torsk

18 ingredienser

Vallmostekt torsk med penne och rucolapesto

Ingredienser

portioner

Vallmo stekt torsk

  • 600 g torsk, 4 bitar
  • 2 msk vallmofrö, blåa
  • 1 msk vallmofrö, vita
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja

Pasta penne

  • 450 g pasta penne
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 70 g rucolasallad
  • 1 msk basilico kryddblandning
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl yoghurt
  • 100 g broccolibuketter

Gör så här

Torsk

  1. Blanda vallmofrö med salt och peppar.
  2. Rulla torsken i kryddblandningen.
  3. Stek torsken i het panna ca 3 min på varje sida i smör och olivolja.

Penne “rucola” pesto

  1. Koka upp saltat vatten.
  2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar ca 8 minuter.
  3. Häll av vattnet i durkslag och ställ åt sidan.
  4. Mortla vitlök, citronskal, salt, rucola, basilico kryddblandningen.
  5. Blanda i parmesanost och olivolja.
  6. Rör ner pasta i peston och rör även i yoghurten strax innan servering.
  7. Servera fisken med pastan och nykokt broccoli.