Waldorfsallad

3 röster
4
Waldorfsallad
Foto: TV4

Sallad som serveras med kallrökt lax, citron, skånska äpplen, majonnäs och valnötter.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 blekselleristjälkar
  • 1 rödlök
  • 1 ask machesallad
  • 0,5 gurka
  • 1 svenskt äpple
  • 1 citron
  • 1 dl valnötter (skalade)
  • 1 kg lax, kallrökt
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sherryvinäger

Gör så här

  1. Skär bleksellerin i tunna skivor.
  2. Koka upp 1 liter saltat vatten.
  3. Koka sellerin i 1 minut i vattnet.
  4. Kyl sedan ner i kallt vatten.
  5. Rosta valnötterna i en varm stekpanna i 3 minuter.
  6. Skär rödlöken i tunna ringar och lägg i en bunke med olivolja och sherryvinäger.
  7. Skär äpplet och gurkan i fina stavar och blanda med rödlöken.
  8. Blanda ner majonnäs och bleksellerin i bunken.
  9. Rör i majonnäs och vänd ner salladen. Salta salladen.
  10. Dela ner citronen i klyftor.
  11. Toppa salladen med valnötterna.
  12. Servera salladen direkt tillsammans med den kallrökta laxen och citronklyftorna.
29 augusti 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept