Skogssvamppytt

Skogssvamppytt
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Skogssvamppytt

17 ingredienser

Skogssvamppytt med renskav och västerbottenkräm.

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • 100 g champinjoner
  • 100 g ostronskivling
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 2 tomater
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 100 g inlagda betor
  • 800 g renskav
  • 300 g Västerbottensost
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk crème fraîche
  • 4 msk smör
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sjud upp mjölk i en kastrull, Riv ner osten och mixa slät.
  2. Blanda i crème fraiche och låt stå i kyl i minst 30 minuter.
  3. Tvätta och dela ner svampen, stek med hackad lök och vitlök i smör.
  4. Skala och skär morötterna i 3 mm tjocka slantar, stek med svampen.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg svampen på ett serveringsfat.
  7. Stek renskavet i en het stekpanna med smör.
  8. Smaka av med salt och lägg renskavet över svampen.
  9. Dela ner rödbetorna, tomater och tappa över faten, strö över persilja och riven pepparrot.
  10. Servera med västerbottenkrämen.