Rostbiffburgare i bagel

Rostbiffburgare i bagel
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Rostbiffburgare i bagel

12 ingredienser

20 min

Rostbiffburgare i bagel. Serveras med färskostkräm med pepparrot och picklad gurka.

Ingredienser

portioner
  • 4 bagels
  • 800 g tunt skivad rostbiff
  • 200 g färskost
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 gurka
  • 1 isbergssallad
  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka upp vatten, dra av från värmen och vispa i socker och ättika.
  2. Skala gurkan och skär i 5 mm tjocka skivor.
  3. Lägg gurkan i en glasskål och slå den ljumna ett-två-tre-lagen över.
  4. Blanda pepparrot med philadelphiaost.
  5. Skär tomat och rödlök i 5 mm tjocka skivor.
  6. Salta och peppra tomaten och lägg rödlök i en bunke med rödvinsvinäger, låt ligga i minst 10 minuter.
  7. Dela bagels på mitten och rosta i en stekpanna.
  8. Bred ut pepparrotkrämen på bottendelen av bageln, lägg en tomat på, ett blad och ett blad isbergssallad.
  9. Strimla rostbiffen och lägg på isbergssalladen, toppa med rödlök och picklad gurka.
  10. Avsluta med locket och ät!