Rårakor med gräddfilsdressing

6 röster
30 min
4

Rårakor på morot och potatis. Serveras med krämig gräddfilsdressing och en höstsallad på grillad paprika.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Rårakor

  • 6 st stora morötter
  • 0,5 kg fast potatis
  • salt
  • svartpeppar

Höstsallad

  • 200 g spenat
  • 200 g mangoldskott
  • 2 st endiver
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 st gurka
  • 1 msk olivolja

Dressing

  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk cayennpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela paprikorna till höstsalladen på mitten, ta ut kärnhuset och rosta i 10 minuter i ugnen.
  3. Rårakor
    Skala och riv ner morötter och potatis i en bunke, salta och peppra.
  4. Forma små biffar och stek gyllenbruna med smör.
  5. Höstsallad
    Skala paprikorna och dela sedan ner dem i stora bitar.
  6. Skala gurkan och dela ner två centimeterstora bitar.
  7. Ta bort blad för blad på endiverna och dela sedan varje blad på mitten.
  8. Blanda paprika, gurka, endivsallad, spenat, mangoldskott och olivolja på ett fat.
  9. Dressing
    Blanda ihop gräddfil, vitlök och cayennepeppar och servera till dem nystekta rårakorna och höstsalladen.
16 januari 2012

Fler goda recept